SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

ÇOCUKLAR DÜNYANIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜR VE HER ŞEY TAMAMIYLA BUNUNLA İLGİLİDİR

ÇOCUKLAR DÜNYANIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜR VE HER ŞEY TAMAMIYLA BUNUNLA İLGİLİDİR
Bu haber 10 Şubat 2021 - 19:45 'de eklendi. 288.145 kez görüntülendi.

İtalyan yazar Carlo Collodi’nin ünlü eseri “Pinokyo’nun Maceraları, Bir Kuklanın Öyküsü” Özlem Pekcan’ın çevirisiyle geçtiğimiz ay Dorlion Yayınları’ndan çıktı.

Bir zamanlar bir odun parçası vardı, diye başlar kitap. Günün birinde yaşlı bir marangoz; ağlayan, gülen, konuşan ve hareket eden bir kukla yapar bu odun parçasından.

Ustasının Pinokyo adını verdiği kuklamız; iyi kalpli, onurlu, neşeli; ancak epey yaramaz ve pek haylazdır. Bütün isteği gezmek, dolaşmak, kelebek kovalamaktır. En büyük hayali ise gerçek bir çocuğa dönüşmektir. İşte bu uğurda başından geçenler anlatılır kitapta ve okuduklarımız kimi kez kızdırır, kimi kez üzer, çoğu kez gülümsetir.

Collodi’nin eşsiz hayal gücü ve eğlenceli üslubu ile süslediği anlatısı; halen en fazla baskısı, çevirisi ve satışı yapılan eserler arasında bulunuyor.

“İyi İnsanların Kötü İşleri” adlı kitabıyla da tanıdığımız Pekcan ile bu kez çevirmen kimliğiyle konuşuyoruz. Pekcan; “Ben, kendi hesabıma dünya klâsikleri arasında kıymeti tartışmasız bir yer sahibi bu kitabı çevirmiş olmaktan büyük mutluluk duymaktayım; çünkü böylece aslını güzel Türkçemizde kendi cümlelerimle seslendirme, okurken aldığım tadı başkalarıyla paylaşma fırsatı buldum.” diyor.

Ayrıca ekliyor: “Pinokyo, gerçek bir serüven. Çocuk olmanın eşsiz serüveni.  Bu açıdan sadece küçükler değil büyükler de okumalı bence; çünkü tüm kalbimle inandığım bir gerçek var: Çocuklar, dünyanın yüzünü güldürür ve her şey tamamıyla bununla ilgilidir.

 

PİNOKYO’NUN MACERALARI

Bir Kuklanın Öyküsü

Yazar: Carlo Collodi

Çeviren: Özlem Pekcan

Yayınevi: Dorlion Yayınevi

 

ISBN: 9786254070228

Boyut: 13.50×21.00

Sayfa Sayısı: 208

Basım Yeri: Ankara

Baskı: 1

Basım Tarihi: 2020-11

Kapak Türü: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dili: Türkçe

Kitabın internetten temini aşağıdaki link üzerinden sağlanabilir:

https://www.insancilkitap.com/kitap/pinokyo%E2%80%99nun-maceralari-bir-kuklanin-oykusu-carlo-collodi-126940

HABER :AYŞENUR MAMA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA