SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda  konuştu
Bu haber 14 Ocak 2020 - 13:33 'de eklendi. 545.686 kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Ülkemizin bu dönemde attığı adımlar, ortaya koyduğu irade, giriştiği mücadele, önümüzdeki yarım asrı hatta bir asrı biçimlendirecek öneme sahiptir. Geçen asra damgasını vuran küresel sistem, tüm bölgeleri ve ülkeleri içine alacak şekilde temelinden sarsılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“BÖLGEMİZDE, TÜRKİYE’Yİ DIŞARIDA BIRAKMAYA YÖNELİK HER OYUNU BOŞA ÇIKARMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Türkiye’nin çok önemli gelişmeleri yaşadığı bir süreçten geçtiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önce de ifade ettiğim gibi; ülkemizin bu dönemde attığı adımlar, ortaya koyduğu irade, giriştiği mücadele, önümüzdeki yarım asrı hatta bir asrı biçimlendirecek öneme sahiptir. Geçen asra damgasını vuran küresel sistem, tüm bölgeleri ve ülkeleri içine alacak şekilde temelinden sarsılıyor. Bu dönemin en önemli özelliklerinden biri de iç politika, dış politika ayrımlarının ortadan kalkmış olmasıdır. Her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğu, her şeyin birbirini etkilediği bir zamanda yaşıyoruz” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgemizde, Türkiye’yi dışarıda bırakmaya, hakkımızı ve hukukumuzu gasp etmeye yönelik her oyunu, çok daha büyük hamlelerle boşa çıkarmayı sürdürüyoruz. Suriye’den Libya’ya kadar sınırlarımız dışında attığımız adımlar da kendi güvenliğimiz ve çıkarlarımızı korumaya, dostlarımızın ve kardeşlerimizin mağduriyetini engellemeye yöneliktir. Tarihinin hiçbir döneminde sömürge, katliam, zulüm, mazlumu ezme, güçlüye teslim olma lekesi bulunmayan bir millet olarak bize yakışan tavır ne ise onu ortaya koyuyor, onu sergiliyoruz. Askerî güç kullanımının âdeta açık artırmaya çıkartıldığı bir dönemde böyle bir duruş sergilemek kolay değildir. Çocuk, kadın demeden milyonlarca masumun hayatının milyar dolarlar karşılığında pazara çıkartıldığı bu utanç tablosundan Türkiye, haysiyet sembolü olarak ayrışmıştır. Bunun için hem Suriye’de hem Libya’da son dönemdeki gelişmelerle hem de Irak’ta tarihimizin, medeniyetimizin, ahlakımızın ve elbette ülkemizin bekasının gerektirdiği her şeyi yapmakta kararlıyız.”

“MOSKOVA’DA YAPILAN GÖRÜŞMELERDE TRABLUS HÜKÛMETİ SON DERECE UZLAŞMACI TAVIR SERGİLEDİ”

“Türkiye ve Rusya olarak başlattığımız inisiyatifle, Libya’da bir ateşkesi sağlamak için epeyce gayret gösterdik” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ateşkesi yazılı hâle getirmek amacıyla dün Moskova’da yapılan görüşmelerde Trablus Hükûmeti son derece yapıcı ve uzlaşmacı tavır sergiledi. Trablus Hükûmeti’nin bu müspet tutumuna rağmen, darbeci Hafter, ateşkesi imzalamaya yanaşmadı. Darbeci Hafter’in ortaya sürdüğü şartlar, zaten gerçek yüzünü ve asıl niyetini gösteriyor. Tabii, darbeci Hafter’in daha önceki anlaşmalardaki sicilinin hiç iyi olmadığını biliyoruz. 2015’teki anlaşmada işine gelen kısımları uygulayıp diğer kısımları tanımayan bir zihniyetin, bugün ateşkesi reddetmesi, şahsen bizi çok şaşırtmadı. Ancak bu defa, geçmişten farklı olarak işin içinde Türkiye var. Her şeye rağmen dün Moskova’da yürütülen görüşmeleri, darbeci Hafter’in gerçek yüzünün uluslararası kamuoyuna göstermiş olması bakımından olumlu buluyoruz” açıklamasında bulundu.

kaynak: www.tccb.gov.tr

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA