SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun da, oyun doğru şekilde kullanımına ilişkin bir video paylaştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun da, oyun doğru şekilde kullanımına ilişkin bir video paylaştı
Bu haber 22 Haziran 2019 - 21:46 'de eklendi. 251.757 kez görüntülendi.

10 milyonun üzerinde seçmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçmek için yarın sandığa gidecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, oyun doğru şekilde kullanımına ilişkin bir video paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter hesabından, yarın yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yenileme seçimine yönelik, “Oyumuzu nasıl kullanmalıyız?” başlıklı bir video paylaştı.

“Sevgili İstanbullular, seçim güvenliği ve millet iradesinin sandığa tam olarak yansıması için her türlü önlem alındı. Geriye, sandığa gidip dikkatli bir şekilde oyumuzu kullanmak kalıyor.” mesajıyla paylaşılan videoda, hangi oyların geçerli, hangilerinin geçersiz sayılacağına ilişkin bilgilere yer verildi.

Videoda, oy verme işlemi esnasında tercih edilen aday alanına basılan, aday alanı içerisine birden çok basılan ve alanları ayıran çizgili bölgeyi taşsa da diğer adayın alanına taşmayan mühürlerin geçerli sayılacağı bilgisi verildi.

Yerleştirilmiş video

Fahrettin Altun

@fahrettinaltun
Sevgili İstanbullular

Seçim güvenliği ve millet iradesinin sandığa tam olarak yansıması için her türlü önlem alındı.

Geriye, sandığa gidip dikkatli bir şekilde oyumuzu kullanmak kalıyor.

2.103
19:40 – 22 Haz 2019
965 kişi bunun hakkında konuşuyor
Twitter Reklamları’na ilişkin bilgiler ve gizlilik

Birden fazla adaya veya alanı diğer adayın alanına taşan mühürlü oyların geçersiz sayılacağı ifade edilen videoda, mühür dışında başka herhangi bir yazı yazılan oy pusulasının da kullanılan oyun geçersiz sayılmasına neden olacağı vurgulandı.

Videoda ayrıca, “Oyunuzu zarfa koymadan önce mürekkebin katlarken bulaşmaması için oy pusulasını dışa doğru katlayabilirsiniz. Oyunuzu kullanmaya giderken T.C. kimliğinizi ve seçmen bilgi kağıdınızı yanınıza almayı unutmayın.” uyarısında bulunuldu.

Kaynak: AA

KAYNAK:TRT HABER

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA