SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Saç ekim uzmanı Adem Köse Yaz aylarında saç ekimi yapılır mı?

Saç ekim uzmanı Adem Köse Yaz aylarında saç ekimi yapılır mı?
Bu haber 29 Temmuz 2022 - 9:50 'de eklendi. 193.715 kez görüntülendi.

Saç ekim uzmanı Adem Köse ile soru cevap

Yaz aylarında saç ekimi yapılır mı?

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin güneşten faydalanmaları mümkün. Özellikle yaz aylarında turistik amaçla ülkemize gelen ziyaretçilerin, denizi olan kıyı şehirlerini tercih etmeleri de mümkün.

Havaların ısınması saç ekim işlemiyle ilgili soruları da beraberinde getirdi. Yaz ayları yaklaştıkça bize en çok gelen mesajların başında “Yaz aylarında saç ekilir mi, güneş ışınları ekim yapılan saça zarar verir mi?” gibi mesajlar bulunmaktadır. Ülkemizde medikal tedavilerin yapılması ve tercih edilmesi, yurt dışından ve yurt içinden tatil yapmaya gelen birçok insanın aynı anda iki hizmetten yararlanmaları için büyük bir fırsat sunmaktadır. Tatile gelen ziyaretçilerin aynı zamanda saç ekimi yapmak istemeleri denizin, kumun ve güneşin olumlu veya olumsuz etkilerinin olup olmayacağı yönünde insanlarda soru işaretleri bırakıyor.

Estetik operasyonların ve saç ekim işlemlerinin yoğun ilgi görmesi ve insanların bu anlamda ihtiyaçlarının artması beraberinde birçok soruyu getirdi. Yaz aylarında saç ekimi düşünen insanların tedirgin olmaları, tatil planlarının arasında medikal tedavilerini de aradan çıkarmak istemeleri gibi durumlar arttı.

Dört mevsim saç ekimi yaptırmak mümkündür. Genelde saç ektiren kişiler, yaz aylarında terleme olabileceğinden saç ekilen deride enfeksiyon riskinden korkmaktadır. Geçmişte kalan saç ekim tedavi yöntemleri için geçerli olan enfeksiyon riski günümüz teknolojisi ve tedavi yöntemleri sayesinde bu riski ortadan kaldırmaktadır. Saç ekim işlemi günümüzde mikro cerrahi yöntemlerle yapılmaktadır. Bu sebeple saç ektiren kişilerin kafa derisinde herhangi bir dikiş ya da kesi durumu söz konusu değildir. Bu sebeplerden hastanın iyileşme süresi hızlı ve enfeksiyon riski olmadan gerçekleşecektir.

Saç ektirenlere 15 gün güneş yasak!
Güneş ışınlarının bizler için çok yararlı vitaminler içerdiğini fakat doğru saatlerde yararlanılmadığında faydası kadar zararınında olabileceğini unutmamalıyız. Ultraviyole ışınları normal bir saçı bile olumsuz etkilerken ekim yapılan saça da zarar verebilmektedir. Dolayısıyla yaz aylarında saç ektiren kişilerin uyması gereken bazı kurallar vardır. İşlemden sonraki ilk 15 gün ekim bölgesinde işlem sonrası kabuklanma olacağı için doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamaları ve şapka kullanmaları önerilir. Alınan önlemler sonrası güvenle yaşamlarına devam edebilirler.

Deniz suyu ekilen saçı nasıl etkiler?

Yaz aylarında yapılan tatil planlarının vazgeçilmezi olan deniz keyfi saç ekimi düşünen insanlar için sorun oluşturur mu? Deniz suyunun da güneş ışınları gibi faydaları olduğu gibi zararlarının da olduğunu unutmamalıyız. Deniz suyunun iyileştirici etkisi olduğu hatta birçok burun estetiği yaptıran insanların ameliyat sonrası denize girdiklerinde çok daha iyi nefes aldıkları ve sinüslerinin tamamen açıldığı bilgilerini almaktayız.

Deniz suyunun iyileştirme etkileri yok sayılmamalı ve yararlanılmalıdır. Saç ekilen yerde kabuklanmalar bitene kadar dikkat edilmeli ve sonrasında kontrollü olarak güneşe çıkılmalıdır. Güneş ışınlarından korunmak için saç ektirmek gerekmez işlem yaptırmamış insanlarında güneş ışınlarına olması gereken süreden fazla maruz kalmamaları önerilir. Baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi etkilerle karşılaşılmaması için güneş ışınlarına karşı korunma önlemlerinin alınması gerekmektedir.

Doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmanın saça 5 etkisi

Saç tellerini kurutur.
Saç tellerini zayıflatır.
Saç kırıklarını arttırır.
Boyalı saçlarda pigment kaybına yol açar.
Normal saçlarda saç rengini etkiler

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA