SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Erdem; “Karaköprü’de seçim vaatlerinin hiç birisi gerçekleşmedi’

Erdem; “Karaköprü’de seçim vaatlerinin hiç birisi gerçekleşmedi’
Bu haber 19 Haziran 2020 - 9:40 'de eklendi. 9.937 kez görüntülendi.

 

Karaköprü belediyesi eski meclis üyesi Serhat Erdem, Karaköprü belediye başkanlığı adaylık dönemlerinde vatandaşlara vadedilen birçok projenin hiçbirinin yapılmadığını sadece seçim vaadi olarak sözde kaldığını söyledi.

Karaköprü Belediye başkanlarının vatandaşları kandırdığını ve hiçbir vaadini yerine getirmediğini söyleyen Belediye Eski Meclis Üyesi Serhat Erdem, Eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi döneminden bugüne kadar Karaköprü halkına çok sayıda vaatte bulunulduğunu ve seçim sonrasında bu vaatlerin hiç birisinin yerine getirilmediğini söyledi.

Verilen vaatler ile ilgili kalın tanıtım kitapları ve broşürler hazırlatıldığını ve vatandaşlara dağıtıldığını belirten Erdem, bu kitap ve broşürlerde bulunan ve asrın projesi olarak adlandırılan projelerin hiç birisinin hayata geçirilmediğini ve üstelik şu anda gündeme bile alınmadığının altını çizdi.

Serhat Erdem, Karaköprü Belediye başkanlarının şu ana kadar sadece vaatlerle gündeme geldiklerini belirterek şöyle konuştu; “Karaköprü Nihat Çiftçi döneminde itibaren Sayın Baydilli dönemine kadar ve senin bay dedin döneminde de verilen ve vaat edilen projeleri ve bu projelerin içerisinde zaten gözle görülen büyük projelerde bulunuyordu. Mesela Yaşam Park projesiyle hayvanat bahçesi projesi, biyolojik gölet, projesi de tramvay projesi teleferik projesi vardı.

Bunların hiçbiri gerçekleşmedi bunlar hepsi içinde dillendiriliyor ve halka vaat ediliyor ama bir türlü de yapılmayan projeler. Ben bunlarla ilgili de bulunduğum dönemde mecliste görev aldım ben bunları soru önergeleri şeklini zaten mecliste sormuştum. Mevcut Başkanlara sormuştum bunların hiçbiri de doğru dürüst cevap dahi vermediler bize.

Şimdi aslında ben suçu bu insanlarda da bulmuyorum. Yani bu düzene gerçekten inanıp oy veren insanlar suçlu ve sorgulayan bir toplum olmuyoruz, olmadığımız gibi yani Balık hafızasına sahip bir milletiz yani verilen vaadi, bundan bir önceki, ondan bir önceki vadilerin Tamamının hepsi birbirine yakın ve aynı projelerdir.

763 Proje masalı

Erdem, geçmiş yıllarda özellikle büyükşehir belediye seçimlerinde çıkartılan 763 proje kitabının bir aldatmaca olduğunu ve bu projelerin hiç birisinin hayata geçirilmediğini sadece tramvay projenin yapıldığını fakat bu projenin de sadece Haliliye ilçesi ve Eyyübiye ilçeleri arasında kaldığını belirterek, bu projenin de adeta büyük bir skandala dönüştüğünün altını çizdi.

Erdem; “763 gün gibi düşünün bundan 10 yıl önce bu halka sunuldu. Arkasında bir seçim geldi 400 proje sunuldu ve bu 400 proje ile 763 projenin tamamı zaten aynı projelerdi. Projeden Hiçbiri doğru dürüst yapılmadı yani sadece bu Karaköprü ilgili değil mesela askeriyenin yerinin altın gerdanlık projesi adı altında Ortadoğu’nun en büyük 3. projesi olacağı söylenmişti.

İşte diğer 2 bin dönüm üzerinde kurulacak olan bir Bozova projesi vardı. Yani bunları insanlara vaat ederek insanları kandırarak seçim kazandıran ve insanlar rahatlatan projelerdi. İnsanlar inandılar oy verdiler. Mesela şimdi bir belediye başkanı vaatler verirken ben diyelim hayvanat bahçesi projesi vermiş ya da işte biyolojik gölet projesi demiş yani bunların maliyeti ile birlikte bunların yer tahsisleri nerede olacağını da daha önceden belirleyip onun maliyetini çıkarıp bu şekilde projelendirilir.”

Hayvanat Bahçesi ve teleferik hikayesi

Hayvanat bahçesi ve teleferik projelerinin de sunulduğunu kaydeden Eski Meclis Üyesi Erdem, bunlarında birer hikâyeden öteye gitmediğini kaydederek; “Peki yaklaşık İki dönemdir hayvanat bahçesi projesi vardı yapıldı mı peki? Yani göreniniz var mı? Ya da biyolojik Gölet projeleri vardı. Peki nereye yapıldı? gören var mı? Diyelim ki tramvay projesi vardı peki nerede? ne zaman yapıldı? kimse Karaköprü’de tramvaya bin dimi? Bununla birlikte bir teleferik projesi vardı peki yapıldı mı? ki mesela ben teleferik projesine çok karşıydım o dönemde. Halen de karışıyım.

Karaköprü’de teleferik projesi nereye yapılacak? yani buranın bir turistik yeri mi var? işte diyelim ki havada izleyelim işte o görüntü olarak insanların hoşuna gitsin diye. İşte bunu ilk meclise getirdiklerinde 15 milyon maliyetinin olduğu söylemişti. İkinci sene buraya yine meclise geldi yetki istendi 30 küsürat milyon bu defa Bedel çıkartıldı. Sadece insanları kandırmaktan öteye giden projeler değil yani insanlarımızın artık bunlara inanmaması gerektiğini düşünüyorum. Sorgulayan bir toplum haline gelmeliyiz Sonuçta bu projeleri önümüze getirip inandıran bu siyasetçilere artık itibar etmemizde gerekir” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA