SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

GENÇLİK VE SPOR KONFEDERASYONU (GESKON) 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

GENÇLİK VE SPOR KONFEDERASYONU (GESKON) 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI
Bu haber 18 Mayıs 2024 - 14:23 'de eklendi. 586.759 kez görüntülendi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, GESKON Yönetim Kurulu adına yapmış olduğu yazılı açıklamasında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Murat Uygur, yazlı açıklamasında, Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs 1919 tarihi “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir.” diyerek, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir.

Murat Uygur, yazlı açıklamasının devamında; “Millî mücadelenin 105. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve millî mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Milli değerlerin ışığında Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA