SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Erdem’den Şok iddia! Araç kiralama bedeli ile kime rant sağlanıyor?

Erdem’den Şok iddia! Araç kiralama bedeli ile kime rant sağlanıyor?
Bu haber 22 Haziran 2020 - 10:20 'de eklendi. 15.612 kez görüntülendi.

Erdem’den Şok iddia! Araç kiralama bedeli ile kime rant sağlanıyor?

Eski Belediye Meclis Üyesi Serhat Erdem, yerel seçimlerin ardından Eyyübiye Belediyesinin şeffaf belediyecilik adına verilen sözleri yerine getirilmediği ve araç kiralama adı altında kimlere 9 milyon kusur rant sağlandığını açıklanması gerektiğini söyledi.

Eyyübiye belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmet aracı kiralama ihalesinde yüklenici firmaya 9 milyon küsuratlık bir rant sağlandığını iddia eden Eski Belediye Meclis Üyesi Serhat Erdem, kiralanan 65 aracın sıfır araç alım piyasasında değerlerinin komple 4 buçuk milyon olduğunu fakat Eyyübiye belediyesinin aynı araçları 3 yıllığına 9 milyon küsurata kiraladığını söyledi.

Eski Belediye Meclis Üyesi Serhat Erdem, Eyyübiye belediyesinin şeffaf belediyecilik düsturu ile yola çıktığını fakat ilk ayın ardından bu söylemini gerçekleştirmediği kaydederek, araç kiralama ihalesinde devlet kaynaklarının büyük bir zarara uğratıldığı söyledi.

Erdem, ekonomik krizin yaşandığı dönemde araç kiralama ihalelerinin iptal edildiğini birçok belediyenin hizmet araçları haricinde kalan araçların ihalelerini iptal ettiğin fakat Eyyübiye belediyesinin, toplam maliyeti 4 buçuk milyon olan 65 aracı 3 yıllığına 9 milyon TL’nin üzerinde kiralama bedeli ile ihale yapmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Erdem; “Ben bunu aslında sosyal medyada paylaşırken Eyyübiye Belediyesi’nin 65 araç ihalesi yaptığını, bu ya hali ile ilgili aslında bir araştırma yapmıştık o dönem. Tabi haber konusu oldu bu haberimiz. 65 Aracın aylık kira bedellerinin ne kadar olduğunu o zaman sormuştuk. Her aracın yani binek araçların 3 bin liradan kiralandığını pikap doblo tarzı araçlarında işte 4 bin üzerinde bir kiralama bedeli ile yapıldığı söylendi.

Bunları sıfır yani belediyenin bu araçları kaça alabileceği noktasındaki araştırmamızı yaptığımızda bu araçların tamamını 4,5 milyon yani eski para 4 buçuk trilyona alınabileceğini bu aldıktan sonra da bunların demirbaş olacağını belediyenin malı olacağını dile getirmiştik. Ama bu 65 aracın tamamının 30 ay zarfında belediye maliyeti 9 milyon küsürat olduğunu biliyorum.

Yani bu nereye peşkeş çekildi? bu bizim paramızı nereye peşkeş çekiyorsunuz? biz haber konusu da yaptım. Maalesef bize bunlarla ilgili şeffaf belediyecilik sözü veren belediye başkanlarının çıkıp bunu kamuoyuna açıklanması gerektiğini düşünüyordum ama yapmıyorlar. Bu araçlar kimin? Yani ne zaman bunu ihalesi yapıldı? Bu ihaleye katılan kaç firma vardı? Bu firma İstanbul firması gözüküyor yani Urfa’da bir firma yok muydu?”

6 Adet makam aracı kimler için kiralandı

Serhat Erdem, bu araçların altısının makam aracı olarak kiralandığını fakat bu makam araçlarının kimler için kiralandığını bilmediğini söyleyerek; “Ben normalde karşıyım mesela araç kiralamalara şimdi belediyenin demirbaşı olmalı. Bunlarla ilgili bir şey daha ekleyeyim 6 makam aracı kiralanmış. 6 makam aracı kiralamış hadi anladık bir Belediye Başkanın makam aracı olabilir. Arkasında bulunan eskort olsun koruma aracı olabilir. Birim amirleri nede mi araçlar tahsis edildi? O zaman devlet bütün çalışan memurlarına bir araç kiralayıp versin.

Böyle bir mantık olabilir mi? yani biz şeffaflıktan yana tavrımızı koymamız lazım. Artı israftan kaçınmamız gereken bu dönemde. Araştırdım, bu araçların tamamı 4 buçuk milyona alınabiliyor. Ama belediye peki ne kadar bu süreçte veriyor?  9 milyon küsürat bir ödeme yapacak bu firmaya. Peki 9 milyon küsürat hem ne ödüyorsun hem de bu araç senin olmuyor. Ama sen dört buçuk milyona bu araçları aldığın zaman belediyenin malı oluyor.

Bir yerlere bir şekilde de rant sağlanıyor. Mesela ben sayın belediye başkanı Mehmet Kuş’tan gerçekten bekliyorum. Hani gerçekten şeffaf bir şekilde hani belediye seçimlerinde bunu demeden mi gider ve gelirlerimizi her ay panolara billboardlara vereceğiz hani? ve bu süre içerisinde iş gördük mü? Görmedik. Bütün belediyelerde sıkıntılar var. Yani bu Karaköprü’de de var Halilye’de de aynı şekilde var büyükşehirde de var. En büyük kiralama büyükşehirde var zaten.”

Tramvay olayı tam bir fiyasko

Eski Meclis Üyesi Serhat Erdem, buna benzer bir durum da tramvay projesi döneminde yaşandığını belirterek şöyle devam etti; “Bu paralar bizim paralarınız heba ediliyor paralarımız. Mesela hatırlarsanız bir tramvay projemiz vardı. Yani Yaklaşık 90 milyon bir para harcandığını söylendi bugün para çöpe atıldı. Yani bir yetkili mahkemeye bile verilmedi. Bu projeyi yapan bu projeyi çizen şahıslar hakkında bir soruşturma başlatılmadı. Peki projeyi yapan yetkili arkadaşlar kimdi?

Yine o birimin içerisinde o görev de çalışan arkadaşlar değil miydi? Peki devleti zarara uğratmış belediyeyi zarara uğratmış yani ben normalde bununla ilgili aslında Cumhuriyet başsavcılarının harekete geçmesi gerektiğine inanıyorum. Belediyelerle ilgili bu suçlamalarımızı yargıya taşımaları bir suç duyurusu olarak kabul etmeleri gerektiğini düşünüyorum.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA