SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Urfa’da Dere Yatağına Yapılan Korsan Evler Korkutuyor

Urfa’da Dere Yatağına Yapılan Korsan Evler Korkutuyor
Bu haber 17 Ağustos 2021 - 10:23 'de eklendi. 6.476 kez görüntülendi.

 

Karadeniz’de dere yatağına yapılan evlerde onlarca kişi sel sularına kapılarak hayatlarını kaybetti. Şanlıurfa’da ise benzer bir yapılaşma dikkat çekiyor. Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye İlçelerinde dere yatakları ruhsatsız korsan evlerle dolup taşıyor. Standartları karşılamayan çoğu ev tedirginlik yaratıyor.

 

Urfa’da Dere Yatağına Yapılan Korsan Evler Korkutuyor!

DERE YATAĞI ONLARCA ÖLÜM GETİRDİ

 

Türkiye orman yangınlarından sonra sel felaketiyle yüzleşti. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi araçların sürüklendiği, evlerin yıkıldığı felaketten en çok etkilenen bölge oldu. Onlarca kişi dere yatağına yapılan evler nedeniyle sel sularına kapılarak hayatlarını kaybetti.

 

ŞANLIURFA’DA İBRET ALINMIYOR

 

Şanlıurfa’da ise olası tehlike hat safhada. Dere yataklarında izinli izinsiz yapılar boy gösteriyor. Karaköprü’de dere yataklarına ruhsatlı binalar yapılırken Eyyübiye İlçesi’nde Dede Osman ve Mance Mahalleleri’nde dere yataklarına gecekondular dikilmeye devam ediyor. Haliliye İlçesi ise Karakoyun Dere yatağı sağlı sollu evlerle dolup taşıyor.

 

ŞANLIURFA SELE HAZIR MI?

 

Olası bir sel felaketinden Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye İlçelerinden gelen taşkın suların GAP Vadisi bölümünde insanları ölüme sürüklemesi kaçınılmaz olarak görülüyor. Sel sularının Sırrın Mahallesi üzerinden Harran Ovası’na kadar gitme ihtimali konuşuluyor.İklim değişikliği her gün başka bir şekliyle karşımıza çıkıyor. Karadeniz’de beklenmeyen durumların Şanlıurfa’da da gerçekleşme ihtimali korkutuyor.

 

 

 

AFET YÖNETİMİ PROFESÖRÜ: “DEREYE EV YAPMA SEL ALIR”

 

Dere yatağına ev yapılmaması konusunda uyarı yapan İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu kendisine selin iklim krizi nedeniyle oluştuğunu yazanlara öfkelendi. Prof. Kadıoğlu, “Dere içine apartman dik sonra iklim krizi. Len bıraaak! Uzaktaki binalar sanki başka gezegende duruyor. Onlara iklim kriz neden yok. İklim değişti çok yağdıysa tüm binalara değişti ve aynı yağmur yıkılan binanın yanındaki binaların üzerin de yağdı. Yıkılan bina ile yıkılmayan bina arasındaki fark sadece dere yatağına olan yakınlıktır. Dereye ev yapma sel alır NOKTA!” dedi.

 

URFA’DAKİ KAÇAK GECEKONDULAR SELE NE KADAR HAZIR?

 

Vatandaşlar Şanlıurfa’da dere yatağına yapılan kaçak ve ruhsatsız yapıların kontrol edilerek standartları karşılayıp karşılamadıklarını öğrenmek istiyor.

 

HABER: İbrahim Uyğur Nabi Morçiçek

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA