SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan döviz endeksli TL mevduatı paketi açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan döviz endeksli TL mevduatı paketi açıklaması
Bu haber 21 Aralık 2021 - 15:25 'de eklendi. 5.565 kez görüntülendi.

Kılıçdaroğlu, “Hazinede olmayan bir parayla garanti verdiler. Dün yaptıkları buydu.” diye konuştu. İşte Kılıçdaroğlu’nun son dakika açıklamasının ayrıntıları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı döviz endeksli TL mevduatı paketine değindi. Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında “Devletin hazinesiyle kumar oynanmaz. Devlet birilerinin deneme alanı değil. Hazinede olmayan bir parayla garanti verdiler. Dün yaptıkları buydu. ‘Nas bunu emrediyor’ diye diye gizli faizin dik alasını uyguladılar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları:

“Sorunun temeli güvendir. Var olan iktidar, bir güven ortamı yaratabilir mi yaratamaz. Her kafadan bir sesin çıktığı bir yapı içerisinde güven ortamı oluşturamazsınız. Kıyamet kopardılar dış güçler. Yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı ‘Doları bilinçli olarak yükseltiyoruz’ dedi. Türkiye’nin stratejiye ihtiyacı var.

“DEVLETİ YÖNETEN KİŞİLERİN ÖNCE KENDİSİNİ BİLMESİ LAZIM”

Eğer devlette adalet ve liyakati yok etmişseniz güveni sağlayamazsınız. Vatandaş, mahkemeye, adliyeye, savcıya güvenmiyorsa o ülkede adalet yoktur. Güven sorunu var demektir. Devleti yöneten kişilerin önce kendisini bilmesi lazım. Kendisini bilirse devleti sağlıklı yönetir. Her şeyi ben bilirim dediğiniz zaman kişi kendisini bilmez.

“NE KUSURLARI VAR, HANGİ KANUNU İHLAL ETTİLER”

Devlet bir şirket, bir kişinin malı, mülkü değildir. Adeta bir kişi ‘ben devletin sahibiyim’ diye ortaya çıkıyor. Kargaşa çıkıyor. Ekonomide alışmadığımız ciddi sorunları yaratıyor. Siyasetçinin alkışa ihtiyacı yok. İyi bir siyasetçi eleştiri ister. 3 gencecik çocuk röportaj yapıyor. Ne kusuru var, hangi kanunu ihlal etti, üçüne ev hapsi veriyorsunuz neden? Bir kişi devleti böyle yönetmeye kalkarsa bu otoriter yönetim olur, demokrasi olmaz. Eleştiriye tahammülü yoksa yapacağı şey makamdan ayrılmasıdır.

“ÜLKEYİ BU HALE KİM GETİRDİ?”

(Dolar kurundaki dalgalanma) Vatandaşlar kendi parasına değil, başka ülkenin parasına yatırım yapıyorsa orada sorun vardır. Şimdi Türkiye’de tasarruf sahiplerinin yüzde 66,4’ü ‘yönetime güvenmiyorum’ diyor. Edirne ve Kars’ı korumak neyse Türk Lirası’nın itibarını korumak da aynı şeydir. Türk Lirası yerlerde sürünüyorsa bir sorunumuz var demektir. Ülkeyi bu hale kim getirdi, vatandaş mı getirdi? Sorumlusu kim? Yöneticiler israf ve yolsuzluğun üzerine gitmezlerse o ülkede sorun var demektir. mynet

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA