Sadullah Alagöz, “Girişimcilik Ve Sosyal Başarı Altın Kuralıdır.

31 Ocak 2022 - 21:30 'de eklendi ve 36.565 kez görüntülendi.
resim

Anadolu Kalkınma ve Proje Geliştirme Federasyonu Genel Başkanı Sadullah Alagöz Girişimcilik Ve Sosyal Başarının Altın Kurallarını açıkladı.

Sadullah Alagöz, “Girişimcilik Ve Sosyal Başarı Altın Kuralıdır.

ANKAF Federasyonu Genel Başkanı Sadullah Alagöz, “Girişimcilik Ve Sosyal Başarı Altın Kuralıdır.
Başarının sırrı nedir?
Başarmanın ilk adımı inanmaktır. Kendine güvenen ve kararlı olan bir insan için başarı kaçınılmazdır.
Belirlediğimiz hedef doğrultusunda istikrarlı ve sabırlı bir şekilde ilerlersek istediğimiz sonucu alabiliriz. Bu süreç içerisinde kendini geliştirmek ve yenilikçi olmak da çok büyük önem arz ediyor.
Kendimize rol modeller almamız ve onlardan onların hikâyelerinden de feyz almamız gerekiyor.
Herkes huzurlu, sağlıklı bir yaşam sürmek, kariyerinde yükselmek ve finansal özgürlüğe ulaşmak ister.
Bunları elde etmek için özel bir formül ya da özel bir durum yok elbette. Az öncede söylediğim etkenlerin bir araya gelmesi ve kişilerin üzerine düşeni yapması beraberinde başarıyı getiriyor.
Bir insan başarılı olana kadar asla ama asla pes etmemeli. Harekete geçmeli. Tam olarak ne istediğini bilmeli. Bunlar başarının anahtarıdır ve bu şekilde ilerleyen hemen hemen herkes başarılı olmuştur.
Uzun vadeli hedeflerde kısa vadeli hedeflere göre motivasyonu yüksek tutmak daha zordur. Bu yüzden başarılı olmak isteyen kişinin kendini sürekli geliştirmesi ve kendine güvenip gerekli durumlarda risk alması gerekir.

Risklerinizi Yayın!
Tek noktada kalır isek karşılaşacağımız sorunlarda alternatiflerden faydalanamayız. Buna en net örneği 1.5 – 2 yıldır yaşadığımız dünyayı kasıp kavuran pandemiden verebiliriz.
Aslında herkesin bir b planı olmalı. Yatırımlarını da ona göre yapmalı. Kendimden örnek verecek olursam bu pandemi sürecinde gıda/cafe sektöründe çok fazla problemle karşılaştık. Ama bize can suyu olan mobilya sektöründen faydalandık. Dijital medya sektöründen faydalandık. Sağlık sektöründen faydalandık. Eğer ki risklerimi yaymasaydım yılların verdiği emek ve çabam kül olacaktı. Bu süreçte evlerimize kapandık ve sosyal medya çok daha fazla aktif hale geldi. İşlerimizin çoğunu online şekilde ilerlettik. Hatta öyle ki yeni çalışma stilleri ortaya çıktı.
Haliyle risklerimizi yayarsak önümüze çıkan engelleri daha sağlıklı aşarız.
Girişimcilik ve Sosyal Başarı
Başarıya odaklanmak bu işin olmazsa olmazıdır. Başarı her girişimci için farklı değerlendirilebilir.
Benim için başarı değişen ve gelişen dünya konjonktüründe Türkiye’mizin kalkınması için ihtiyaç duyulan ekonomik, teknik ve sosyal projelerin gerçekleştirilmesidir. İstihdam yaratmaktır.
Bir başkası için yüksek not almak, terfi almak, kar etmek olabilir. Hepimizin odak noktası başarıdır.
Spontane gelişmeler ve rutinler girişimci bir ruh için zorlayıcıdır. Rutinlerden uzak durmalısınız.
Yeni fırsatlarla tanışmak için şans verin kendinize. Meraklı olun, kendinizi sürekli geliştirin.
Hedef koy, çabala, başar.
Başarı zorluklarla mücadele etme sanatıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.