ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL
Anadolu Birliği Partisi Marmara Bölge Başkanı Hayati Murteza , Kanal7haber Haber Müdürü Gazeteci Abdullah Yiğit `e Yeni Bir Dünya ve Bağımlı Yaşamak Diyerek Açıklamalarda Bulundu .
Murteza, Kurulacak olan yenidünya düzeninde, görünüyor ki liberal kapitalizm yönetimler ön plana çıkacak ve insanlığı kendi istekleri doğrultusunda yönetip, para ve ekonomik gücü ellerinde tutup, dünya üzerinde yaşayan insanları kendilerine bağımlı yaşamaya zorlayacaklar.
Bu da şunu gösteriyor ki, yıllar önce plânlanan ve altı ay önce hayata geçirilen sistem, şu anda onların istediği gibi gidiyor gözükse de, hesaba katmadıkları bir şeyi unutuyorlar, bu kâinatın elbet bir şahinin var olduğunu, Merkez üssü yıllardır sömürgecilikle geçinen batı olan sistem plânlamama odası, sömürge kaynaklarını kaybetmeye başlayınca, sömüreceği yeni bir dünya düzenini hayata geçirmek için düğmeye bastı ve sessiz, sinsice arka plânda kendini şu anda gizlemeyi tercih ediyor.
Kendilerinden olmayan halkları yoksulluğa itip hasta bir yaşama zorluyorlar, tamamen amaçlarına ulaştıklarında kendilerini ön plâna çıkarıp, istediklerini elde etmeye başlayacaklardır. Bu durumu kabullenmemek ve buna dur demek, pes etmemek, onların yeni dünya anlayışını yok saymak, bizlerin dirençli, birlik ve beraberlik içinde üretken bir toplum haline gelmemizden, Siyasetçilerin kısır döngü kavgalardan vazgeçip, kendi menfi çıkarlarını düşünmeden, ülke yararına istişare halinde olup doğru ve üretken kararlar almaları gerekir, Özümüze dönme zamanı çoktan gel dide geçiyor.
Bırakalım zevk ve sefayi, sağlıklı yaşam için kendi topraklarımızı ekip biçelim, kendi sütümüzü ve etimizi içip yiyelim, Tarıma ve hayvancılığa önem verip destekli yelim , Bu güzel ülkemizi kimseye muhtaç etmeden ayağa kaldırıp, güçlü bir devlet haline getirelim, Dışa bağımlı olduğumuz her gün sağlıksız bir yaşamı tercih ediyoruz demektir, buda liberal kapitalizm batının istediği tek amaç Sağlıklı olmayan bir toplum, düşünemez ve üretken olamaz, Bizi yönetenlere diyorum ki, Gelin birlik olalım, hep birlikte sömürgeci batının plânını bozalım, Bağımlı yaşamamak, daha güzel, sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar için, birlik olma zamanı, Unutmayalım ki, ebedi yata hiç kimse ameli dışında bir şey götürmüyor,