SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Asgari Ücret = kurbanlık

Asgari Ücret = kurbanlık
Bu haber 25 Temmuz 2020 - 12:15 'de eklendi. 197.706 kez görüntülendi.

Haber: Velat UYGUR

Şanlıurfa’da kurbanlık fiyatları el yakıyor. Geçtiğimiz yıla oranla kurbanlık fiyatları 2 bin TL ila 3 bin TL arasında alıcısını bekliyor.
Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Kurbanlık fiyatları adeta el yakıyor. Asgari ücretli bir vatandaşın kurban yapma olasılığının neredeyse hayal olduğu bu bayramda kurbanlık fiyatları, 2 bin TL ila 3 bin TL arasında alıcısını bekliyor.
Geçtiğimiz yıla oranla kurbanlık fiyatlarının büyük oranda arttığını söyleyen vatandaşlar, bu yıl yüksek fiyatlar nedeniyle kurban alamayacaklarını belirterek; “Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıllara oranla çok yüksek. Daha önceleri biz asgari ücretliler iki taksitle de olsa kurban yapabilme olanağına sahiptik. Fakat ne yazık ki bu yıl kurban bayramında ibadetimizi yerine getiremeyeceğiz.
Zaten ekonomik kriz ülke olarak adeta belimiz büküldü. Son aylarda ise birde buna pandemi süreci eklendi. Bununla birlikte adeta bir çıkmaza girdik. Uzun bir aradan sonra piyasalarda canlanma olur diye bekledik fakat ne yazık ki buna birde fiyat farkları eklendi. Umutlarımız komple suya düştü.
Aynı şekilde çocuklarımıza bayramlık kıyafet bile alamıyoruz. En düşük fiyatlar ne yazık ki 200 TL’den başlıyor. Kalitesiz ve sağlıksız giysileri de bizler tercih etmiyoruz. Bu yıl ne yazık ki kurban bayramı bizler için biraz buruk geçecek.” şeklinde konuştular.
Yem fiyatları arttı iddiası
Öte yandan kurbanlık satışı yapan besiciler, 2 yıl içerisinde yem fiyatlarının katlanarak artığını ve bir kurbanlığın aylık maliyetinin kendilerine oldukça yüksek fiyatlara mal olduğunu belirttiler. Satıcılar; “kurbanlık maliyetleri ne yazık ki her geçen gün yükselerek devam ediyor.
Bizlerde hem kurbanlıkları hem de bakım ürünlerini ne yazık ki yüksek fiyatlardan almak zorunda kalıyoruz. Bu yıl artan maliyetler kurbanlık fiyatlarına yansıdı. Bizlerde vatandaşların alım güçlerinin farkındayız. Fakat ne yazık ki zararına satış yapmamız söz konusu olamaz. Vatandaşlar uzun uzun pazarlıklar yapıyor fakat bizler mecburen belirttiğimiz fiyatlardan kurbanlarımızı satmak zorundayız. Bu şekilde devam etmesi halinde b izlerde önümüzdeki yıllarda besiciliği bırakarak farklı iş alanlarına yönelmek zorunda kalacağız” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA