SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

DEPREM GEÇECEK, HAYAT DEVAM EDECEK. OSG SİGORTA GENEL MÜDÜRÜ MEHMET DAŞTAN’ IN KALEMİNDEN.

DEPREM GEÇECEK, HAYAT DEVAM EDECEK. OSG SİGORTA GENEL MÜDÜRÜ MEHMET DAŞTAN’ IN KALEMİNDEN.
Bu haber 06 Temmuz 2021 - 16:58 'de eklendi. 122.417 kez görüntülendi.

Deprem geçecek,
ayat devam edecek.

Yeni bir yazıda sizlere merhaba demek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacak olmaktan mutluyum.

Keşke görmeseydik dedirten bu kötü günlerde yine ülkece tek yürek olduk, el ele verip aşıyoruz tüm güçlükleri. Dualarımız Ege’de, beton yığını altında kalan canlarda, yardıma koşan gönüllerde…

Gönül isterdi ki deprem gibi bir doğal afet olmasın ama maalesef deprem diye bir gerçek var ve önlem almaktan başka çaremiz yok.

Alınması gereken önlemlerin başlıcaları; dayanıklı binalar inşa etmek, ev eşyalarımızı yerlerine sabitlemek, mutlak suretle bir deprem çantası bulundurmak ve zorunlu deprem sigortamızı (DASK) yaptırmak.

İçimizi acıtan İzmir depremi 30 Ekim tarihinde meydana geldi. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)  2 Kasım tarihi itibariyle İzmir depreminde evi hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahiplerine 1,2 MİLYON TL tutarında ilk ödemeleri yaptı. Ödemeler öncelikle depremde yıkılan ve ağır hasar gören konutlar için yapılmaya başlandı.

5900 adedi İzmir‘den olmak üzere çevre iller ile birlikte toplam 6500 civarında hasar ihbarı alan DASK Kurumu depremin henüz üçüncü gününde yaptığı ödemeler ile kurumun gücünü ve gerekliliğini bir defa daha ortaya koymuş oldu.

Evet deprem kaçınılmaz bir gerçek, önlem almak ve sonrasında yaralarımızı sarmak ise bizim elimizde. Bugün Sakarya’da deprem sonrası yapılmış 100m2 bir konutun ortalama DASK (ZDS) primi yıllık sadece 240 TL.

Lütfen biran önce sigorta acenteniz ile irtibata geçin deprem sigortanızı yaptırmayı ihmal etmeyin.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA