Deprem görüntüleri ortaya çıktı, ölü ve yaralı sayısı artıyor

06 Şubat 2023 - 11:52 'de eklendi ve 56.712 kez görüntülendi.
resim

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.4 olarak duyurdu. Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman’da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalkarken; en büyüğü 6,6 olan 70’den fazla artçı deprem yaşandı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Fuat Oktay, toplam 284 can kaybı olduğunu duyurdu.

MALATYA VALİSİ ŞAHİN: 23 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 420 KİŞİ YARALANDI

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

42

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Adana Belediye Başkanı “3 apartman yıkıldı, biri 17 katlıydı” dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı.

12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u arayarak bilgi aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.