SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Erdoğan, milyonların merakla beklediği ekonomi reform paketini açıklıyor

Erdoğan, milyonların merakla beklediği ekonomi reform paketini açıklıyor
Bu haber 12 Mart 2021 - 16:46 'de eklendi. 64.752 kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların merakla beklediği ekonomiye ilişkin yeni reform paketini açıklamak için kameraların karşısına geçti. Erdoğan, yeni dönemin “yatırım, istihdam, üretim, ihracat” olmak üzere dört temel üzerine oturtulacağını söyledi. Paket ile 850 bin esnafa da vergi muafiyeti getirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde “Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı”nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye ekonomisinin yarınlarını şekillendireceğine inandığımız reform programımızı paylaşmak üzere sizinle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çalışmamızın özünde ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütme amacı bulunuyor. İhracatta yeni rekorlar kıran yerli ve milli bir ekonomiyi hedefliyoruz. Üretimde verimlilik artışı sağlayarak potansiyel büyümemizi artıracağız

İnşallah bu yol haritasını, milletimizle kurumlarımızla iş dünyamızla tüm paydaşlar hep birlikte hayata geçireceğiz. Türkiye’yi en büyük 10 ekonomiden biri haline getirmek için gece gündüz çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. Bu günlerin yakın olduğuna yürekten inanıyoruz. Yeni yönetim sisteminin güvenlik ve istikrarın teminatı olacağına inanıyoruz.

“YENİ ANAYASA İLE İHTİYAÇ DUYULAN ADIMLARI ATACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek Türkiye’yi kırılgan siyasi iklimden kalıcı olarak kurtardık. Artık hiçbir kesim, hiçbir odak millete rağmen devleti yönetme hevesine kapılamayacaktır. İnşallah yeni ve sivil anayasa ile birlikte ihtiyaç duyulan bazı adımları atacağız.

“BÜYÜMEYİ BAŞARAMM MADİR ÜLKELERDEN BİRİ OLDUK”

Türkiye’yi pek çok ülkeden olumlu yönde ayrıştırmayı başardık. Türkiye’nin her türlü senaryoya hazırlıklı olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Salgına rağmen 2020 yılında yüzde 1,8 oranında büyüdük. G20 ülkeleri arasında ekonomisini reel olarak büyütmeyi başaran iki ülkeden biri olduk ve Çin’in ardından ikinci sırada yer aldık.

“YENİ DÖNEM 4 TEMEL ÜZERİNE OTURTULACAK”

Reform programımızla güçlü yönlerimizi perçinlerken, sorun gördüğümüz yerlere gerçekçi ve ayakları yere basan çözümler getiriyoruz. Yeni dönem 4 temel üzerine oturtulacak. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat.

  • İlk reform alanımız risklere karşı daha güçlü bir kamu maliyesi yapısını oluşturmak olacak.
  • Meclis’in bütçe hakkı kapsamını genişletirken şeffaflık ve hesap verilebilirliği artırıyoruz.
  • Kamuda taşıt alım ve kiralamalara sınırlama getiriyoruz.
  • Esnafa vergi muafiyeti geliyor.
  • Kamu personeliyle ilgili iş ve işlemlerin tek bir idare tarafından yürütülmesini sağlıyoruz.
  • Basit usulde vergilendirilen yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini kaldırıyoruz
  • Vergi cezalarında uzlaşma kapsamını genişletiyoruz.
  • Bütçe sonuçlarını, politika gelişmelerini ve hedeflerimizi üç ayda bir Kamu Maliyesi Raporuyla milletimizle paylaşıyoruz. Borç stokunun dış şoklara karşı duyarlılığını azaltabilmek için döviz cinsi borçların toplam borç stoku içerisindeki payını düşürüyoruz.
  • Ağırlıklı olarak kendi paramızla borçlanacak, Türk lirası cinsi senetleri kullanacağız.
  • Enflasyonda hedefimiz tek haneli düşük enflasyon oranlarına ulaşmaktır.
  • Üzüntüyle belirtmek isterim ki ülkemizde 19 milyon ton gıda israfı var. Bu gidişata dur demek için harekete geçiyoruz. Tarla ve hallerde kalan taze sebze ve meyveyi piyasaya kazandıracağız. Dijital pazar sayesinde çiftçi pazar bulacak, tüketici tedarikte sorun yaşamayacak

Ayrıntılar geliyor… KAYNAK

K

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA