SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Erdoğan ve Aliyev ‘Şuşa Beyannamesi’ne imza attı

Erdoğan ve Aliyev ‘Şuşa Beyannamesi’ne imza attı
Bu haber 15 Haziran 2021 - 18:16 'de eklendi. 53.496 kez görüntülendi.

Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasında ‘Şuşa Beyannamesi’ni imzaladı. Ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizin yeni dönemdeki yol haritasını belirledik” dedi. Erdoğan, “Şuşa’da en kısa sürede bir başkonsolosluk açmayı planlıyoruz” dedi.

Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, baş başa görüşmenin ardından Şuşa Beyannamesi’ni imzaladı. İmza töreninin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

İşte Aliyev’in açıklamalarından satır başları:

Tarihi bir gün. Erdoğan’ı Karabağ toprağında selamlıyoruz. Azerbaycan halkı adına selamlıyorum. Ortaklığımız hakkında bildiri ilişkilerimizi en yüksek düzeye taşıyor. Bugün burada müttefiklik beyannamesi imzaladık. Gelecek işbirliğimizin teminatçısı. Bugün Türkliye ve Azerbaycan dünyada en yakın ülkeler. Tarih, kültür, ortak etnik kökler, din, dil. halklarımızın kardeşliği. Eşsiz ortaklık örneği gösteriyoruz.

Şuşa Beyannamesi savunma ve askeri anlamda işbirliği öngörüyor. 2 mesele önemli. Savunma alanında, savunma sanayii alanında ve karşılıklı askeri yardımlaşma. Birbirimizin güvenliğini sağlayacağız. Müttefiklik hakkında imzalanan bildiride Zengezur koridorunun olması büyük önem taşıyor. Şuşa’yı kurtarmak büyük kahramanlık istiyordu.

20210615_2_48770901_66107243_Web

Erdoğan, savaş başlayan ilk saatlerde açık destek gösterdi. Müdahale etmek isteyen güçleri durdurdu. Dedi ki; ‘Türkiye, Azerbaycan’ın yanında’. Azerbaycan’ın haklı sesi, Türk medyası tarafından dünyaya duyuruldu.

20210615_2_48770901_66107245_Web

“BAŞKONSOLOSLUK AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizin yeni dönemdeki yol haritasını belirledik.

Şuşa’da en kısa sürede bir başkonsolosluk açmayı planlıyoruz.

İŞTE ŞUŞA BEYANNAMESİNİN TAM METNİ

0

2

 

7

KAYNAK:MYNET

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA