SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

FERUDUN CEVAHİROĞLU ARAP BİRLİĞİ BÜYÜKELÇİLİĞİNDE.

FERUDUN CEVAHİROĞLU ARAP BİRLİĞİ BÜYÜKELÇİLİĞİNDE.
Bu haber 03 Kasım 2023 - 1:59 'de eklendi. 86.587 kez görüntülendi.

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Arap Devletler Ligi Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Arap Devletler Ligi Ankara Büyükelçiliğine yeni atanan Büyükelçi Abdelhamid Hamza’yı ziyaret ederek tebrik etti.

Arap Devletler Ligi Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede Ferudun Cevahiroğlu, SANKON kuruluşu ile Arap Devletler Ligi arasında, Türkiye ve Arap Devletleri arasındaki ekonomik, ticari, kültürel ve siyasal ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla 2014 yılında başlayan güçlü işbirliği bundan sonraki dönemlerde de güçlenerek artacaktır dedi.

Ferudun Cevahiroğlu, yapmış olduğu konuşmasının devamında, Ortadoğu’da yaşanan gündemdeki İsrail Filistin savaşına değinerek, bu savaş bitmelidir. Bölgede iki devlet ve iki halk vardır. İsrail Devleti’nin Filistin halkına karşı uygulamış olduğu zulmün ve sivil halka karşı gerçekleştirdiği şiddetin bitmesi gerekir. Uluslarası toplumun da bu savaş suçuna sessiz kalmaması gerekir. Şayet, kalıcı bir barış isteniyorsa İki devletli çözüm esas alınmalıdır. Bunun için de Arap Devletler Ligi’ne büyük görevler düşmektedir dedi. Arap Devletler Ligi Ankara Büyükelçiliğinde yapılan görüşmede Türk-Arap ekonomik ve ticari ilişkiler de konuşularak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Arap Devletler Ligi Ankara Büyükelçisi Abdelhamid Hamza, görüşmede yapmış olduğu konuşmasında, öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim dedi. Büyükelçi Abdelhamid Hamza konuşmasında, Arap Devletler Ligi olarak Türkiye ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz ve bu ilişkilerimizi daha da güçlendirmek istiyoruz dedi. Büyükelçi Abdelhamid Hamza, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerine yapmış olduğu ziyaretlerle ilişkilerimiz güçlendi ve Ortadoğu’da olumlu etki oluşturdu dedi.

Abdelhamid Hamza, yapmış olduğu konuşmasında, SANKON kuruluşu ile Arap Devletler Ligi Ankara Büyükelçiliği arasında var olan güçlü işbirliğimiz benim büyükelçilik dönemimde de büyük bir kararlılıkla devam edecektir dedi.

Arap Devletler Ligi Ankara Büyükelçisi Abdelhamid Hamza, yapmış olduğu konuşmanın devamında, Ortadoğu’da yaşanan İsrail ile Filistin arasındaki savaşa da değinerek, Arap Birliği, bölgede barışın oluşması ve sükunetin tesis edilmesi için her iki tarafla da devamlı görüşmeler ve müzakereler yaparak, barış için büyük gayret göstermektedir dedi.

Arap Devletler Ligi Ankara Büyükelçiliğinde yapılan görüşmede Arap Birliği Ankara Büyükelçiliği diplomatları ve Ferudun Cevahiroğlu’nun danışmanları da hazır bulundu.

cevahiroğlu

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA