SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

GESKON’DAN FİLİSTİN HALKINA DESTEK, İSRAİL’E KINAMA MESAJI

GESKON’DAN FİLİSTİN HALKINA DESTEK, İSRAİL’E KINAMA MESAJI
Bu haber 03 Kasım 2023 - 1:46 'de eklendi. 87.585 kez görüntülendi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Sekreteri Murat Uygur, GESKON Yönetim Kurulu adına yapmış olduğu yazılı açıklamasında; “İsrail’in Gazze’ye yönelik orantısız saldırıları uluslarası hukuka, savaş hukukuna ve insan haklarına aykırıdır. Tüm küresel aktörleri İsrail’in çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden yaptığı katliamı durdurmaya çağırıyoruz.” dedi.

Murat Uygur açıklamasında, Masum çocukların, kadınların ve yaşlıların öldürülmesi hiçbir şart ve ahvalde kabul edilemez. Gazze’de yaşanan katliam, sadece Filistinlileri değil, tüm insanlık alemini ve özelliklede tüm Müslümanları derin üzüntüye sevketmiştir. İsrail güçlerinin bir hastaneyi vahşice bombalamasıyla 500’e yakın Filistinlinin şehit edilmesi ve bir o kadarının da yaralanmasına sebep olan saldırısı, modern barbarlığın günümüzdeki İsrail versiyonudur. Bölgemizdeki Filistin sorunu çözülmedikçe bölge barışa hasret kalacaktır. 67 sınırları temelinde İki devletli, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti’nin kurulması kaçınılmazdır dedi.

Murat Uygur yazılı açıklamasının devamında, yıllardır süregelen sistematik işgal, artarak devam eden zulüm, devleti terörü, siyasi, ekonomik ve toplumsal izolasyon ve sistematik yok etme politikaları Filistinlileri artık dayanılmaz hale getirmiştir. İsrail, tıbbi malzemeler ile bebek mamalarının bile Gazze’ye geçişine izin vermemektedir. İsrail için yaşayan her Filistinli, bebek dahi olsa yok edilmesi gereken potansiyel bir düşmandır. İsrail, amacına ulaşmak için her yolun mübah olduğunu düşünmektedir. Ölen siviller, uluslarası hukuk ve küresel istikrar İsrail’in umurunda değildir. İsrail’in anladığı tek şey güçtür. Bu nedenle uluslarası arenadan timsah gözyaşları dökme ve kınama mesajları yerine İsrail’e karşı radikal kararlar almasını, aldığı bu kararları da icra ederek, öncelikle akan kanı durdurmasını ve bir an önce insani yardım koridorunun açılmasını sağlamasını bekliyoruz dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA