SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Hakim Karadaş; ‘Ben bir Karıncayım’

Hakim Karadaş; ‘Ben bir Karıncayım’
Bu haber 23 Aralık 2020 - 11:42 'de eklendi. 179.184 kez görüntülendi.

Şanlıurfalı İş Adamı Hakim Karadaş, birlik olma vaktinin geldiğini ve herkesin ülke için bir arada ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfalı İş Adamı Hakim Karadaş ile söyleşimizin son bölümünde ülke meselelerini ele aldık. İş Adamı Karadaş, küçük yaşlarda sokakt oyun oynamak yerine iş hayatına atıldığını, şimdiye kadar 3 saatten fazla uyumadığını ve iş dünyasının hataları affetmediğinin altını çizdi.
Karadaş; “Küçük yaşlarda yaşıtlarım sokaklarda oyun oynarken ben hayata atıldım. Sakız satarak başladım buna buz satışıyla devam ettim. Tutkum olan ve benim sermayemin ana etkeni olan motosiklet işine girdim. Buna ek olarak lunapark işletmeciliği ve düğün salonu ile devam ettim ve şimdi ise ülkem için bir şeyler yapma gayesi ile elimi taşın altına koyarak, ülkemizin yer altı zenginliklerinden olan bor işine girdim.
Kalaboynu mahallesinde dünyaya gözlerimi açmışım. Küçüklüğüm o mahallede geçti. Su tesisatçısı bir babanın ve v hanımı bir annenin ortanca çocuklarından birisiyim. Toplamda 11 kardeşiz 12 kardeştik fakat bir kız kardeşimiz maalesef genç yaşta rahmetlik oldu.”

‘Üretime önem vermeliyiz’
Ülkelerin gelişmesi için üretimin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Karadaş, ülke olarak geçmişin izlerini silmek için üretimin artması gerektiğini söyledi. Karadaş; “İşler açıldıkça kendime bir motosiklet acentesi açtım bununla birlikte bodrum katında iş yapmak zorunda kalan babama bir dükkân açtım. Geceleri üç saatten fazla uyumam. Kurulu bir saat gibiyim mutlaka zamanında kalkar ve gün içerisinde işime bakarım. Çalışmadan duramıyorum. İş hayatı benim şu anda ayakta durmamı sağlayan büyük bir neden.
Ülke olarak gerçekten çok zor zamanlardan geçmekteyiz. Bunu atlatabilmek için topyekun birlik olarak hareket etmek zorundayız. Kol kırılır yen içinde kalır. Yani bizler her ne kadar kendi içimizde bir kavgamız olsa da dışarıya ve özelliklede şer güçlere karşı birlik olmalıyız. Sürekli olarak çalışmalı ve üretmeliyiz. Toplumlar bu şekilde gelişir ve büyür. Kendi uçağımızı kendi gemimizi kendi trenimizi otomobilimizi ve hatta kendi uzay mekiğimizi yapmalıyız.

‘Ben bir karıncayım tarafım belli’
Artık ülke için topyekun birlik zamanı olduğuna dikkat çeken Şanlıurfalı İş Adamı Hakim Karadaş, karınca gibi çalışarak bir şeyler başarılacağına inandığını belirterek şöyle devam etti; “Ben Hakim Karadaş olarak il etapta da dediğim gibi ülkem için elimi taşın altına koydum ve tüm vatandaşlarımızın da benim gibi düşünerek ellerini vatan için elinin altına koymaları gerektiğini söylüyorum. Gelin ülkemizi birlikte muasır medeniyetler seviyesine yükselterek Yüce Allah’ın sevdiği ve övdüğü toplumlardan birisi olma yolunda ilerleyelim. İbrahim Aleyhi selamın karıncalarından birisiyim. Tarafım belli. Ben tüm toplumumuzu da birer karınca olmaya davet ediyorum.
Tamamen milli ve yerli olmalı sermayeyi dışarıyla göndermeyen bir toplum olmalıyız. Buna ek olarak yüce Allah’ın yolundan da asla çıkmamalı ve onun emrettiklerini yapmalıyız. En önemlisi mazluma el uzatmalı ve hiçbir şekilde onları yalnız bırakmamalıyız. O zaman Yüce Allah toplum olarak bizlerin refah düzeyini de arttırır.”

Haber: Bülent KARACA
Foto: Velat UYGUR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA