SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

İstanbul için yeni uyarı: Kar sağanakları, DEK’ler, Vorteksler… Uzun yıllardır böylesi görülmedi

İstanbul için yeni uyarı: Kar sağanakları, DEK’ler, Vorteksler… Uzun yıllardır böylesi görülmedi
Bu haber 24 Ocak 2022 - 15:06 'de eklendi. 5.712 kez görüntülendi.

İstanbul’da 3 gündür etkisini sürdüren kar yağışı, megakenti beyaza bürürken, hava durumuyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Küresel tahmin sistemlerinin verilerine göre bugün İstanbul’a Karadeniz üzerinden kütleler yoğun olarak giriş yaparak DEK yağışlarını oluşturacak. Karadeniz’in batısında ise beklenen vorteks öğlen saatlerinin ardından varlığını gösterecek ve şehri büyük ölçüde etkileyecek kar sağanaklarına neden olacak.

ON DAKİKA: İSTANBUL’A ÖNCE ‘DEK’ ARDINDAN ‘VORTEKS’ GELECEK

İstanbul’a Karadeniz üzerinden gelen kütleler ‘Deniz Efekti Kar veya Deniz Etkisi Kar (Sea Effect Snow)’ DEK yağışlarını oluşturuyor. Dün gece bu şekilde etkisini gösteren kar yağışlar bugün de sürecek ancak öğlen saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de oluşacak vorteksin oluşturduğu bantlar da şehri etkilemeye başlayacak.

Kendi etrafında dönen bir hava akımı olarak tanımlanabilecek vorteksler, etkilediği noktalarda kısa sürede yoğun yağışlar ve kuvvetli fırtınalar oluşturmasıyla biliniyor.

METEOROLOJİDEN İSTANBUL İÇİN YENİ UYARI

İstanbul’u beyaza bürüyen kar yağışı gece yarısı şiddetini arttırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, buzlanma ve don uyarısı yaptı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA