SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Korona Göbeklitepe’yi vurdu

Korona Göbeklitepe’yi vurdu
Bu haber 11 Ağustos 2020 - 15:52 'de eklendi. 98.633 kez görüntülendi.

Dünya genelini etkisi altına alan covid-19 pandemisi, Göbeklitepe turizmine adeta bir darbe gibi geldi.
Çin halk cumhuriyeti Wuhan kentinde 2020 yılının başlarında ortaya çıkan ve tüm dünyayı adeta felç eden koronavirüs, turizm sektörünü de etkisi altına aldı. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de birçok sektörü adeta felç etti.
12 Bin yıllık dünyanın en eski insanlık tarihinin kayıtlı olduğu Şanlıurfa’da turizm sektörü korona virüs nedeniyle ağır darbeler aldı. 2019 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Göbeklitepe yılı ilan edilmesinin ardından Şanlıurfa’da bulunan turizm sektörlerinde bu durum sevinçle karşılanırken 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs bu sevince adeta gölge düşürdü.
Göbeklitepe’ye 2020 yılında ziyaretçi akını bekleyen Şanlıurfalı turizm sektörü esnafları umduğunu bulamazken, sektörün yanı sıra 12 bin yıllık geçmişe sahip olan Göbeklitepe’de bu durumdan nasibini aldı.
Son zamanlarda en sessiz dönemini yaşayan Göbeklitepe’ye geçmiş yıllarda ziyaretçi akını oluşurken, içerisinde bulunduğumuz son günlerde Göbeklitepe’ye adeta tarih ve doğaseverler uğramaz oldu.
Sektörde faaliyet gösteren turizmciler, 2020 yılının ve gelecek yılların birbirinden farklı olmayacağını ve pandemi sürecini devam etmesi ve ne zaman sonlanacağının bilinmemesi nedeniyle sektörün ileriye dönük ağır darbeler alacağını söylediler.
Haber: Velat UYGUR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA