SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Korona Süreci Kuruyemişçilere yaradı

Korona Süreci Kuruyemişçilere yaradı
Bu haber 04 Temmuz 2020 - 13:34 'de eklendi. 77.968 kez görüntülendi.

Korona sürecince evlerinden çıkmayan Şanlıurfalı vatandaşların yiyecek tercihlerinin başında kuruyemişler geldi. Şanlıurfalı kuru yemişçiler, adeta korona sürecinin galibi oldular.

Korona süreci dünya genelinde adeta artarak devam ediyor. Birçok ülke alınan tedbir kararlarını arttırarak devam ettiriyor. Ülkemizde ve Şanlıurfa’da özellikle geçtiğimiz iki aylık süreçte uygulanan sokağa çıkma yasağı sürecinde, vatandaşlar evlerinde kaldıkları zaman diliminde en fazla tükettikleri yiyecekler kuruyemişler oldu.

Şanlıurfalı kuruyemişçiler, evlerinden çıkmayan vatandaşların özellikle hafta sonu öncesinde bol miktarda kuruyemiş aldıklarını söylediler. Vatandaşların evlerinde kaldığı süre içerisinde sadece televizyon izlediklerini bununla birlikte sosyal medya kullandıklarını ve bol bol kuruyemiş tükettiklerini söylediler.

En fazla ilginin çekirdekler üzerinde olduğunu belirten kuruyemişçiler; “Dünyayı tehdit eden görünmez düşman bizlere adeta Amerikan gerilim filmlerinin bir sahnesini yaşattı ve yaşatmaya da devam ediyor. Çok sayıda ülke ekonomi açısından çöküş yaşarken, birçok ülke ise güçlü ekonomileri ile halen ayakta durmayı başardı.

Ülkemiz zaten ekonomik krizin etkileri ile mücadelesini sürdürürken buna ek olarak korona virüs vatandaşların belini kırdı. Birçok sektör olumsuz etkilendi. Bazı sektörler kapatıldı bazıları ise iflasın eşiğine geldi.
Fakat korona süreci bir tek biz kuruyemiş satıcılarına birazda olsa fayda sağladı. Özellikle evde kal çağrısına uyan ve geçtiğimiz 2 buçuk aylık süreçte evlerinden çıkamayan Şanlıurfalı vatandaşların en çok tercih ettikleri yiyeceklerin başında kuruyemişler geldi.

Yasak öncesinde dükkanlarımızın önlerinde adeta kuyruklar oluştu. Birçok arkadaşımız ürün yetiştirmekte zorlandılar. Gelenler kilolarla kuruyemiş aldı ve evlerinde ya televizyonun karşısında yada sosyal medyaya takıldıkları sürede bol bol kuruyemiş tükettiler.

Satışlarımız bu süreçte çok güzel oldu. Bizlerde korona sürecine elbette karşıyız insanlığa musallat olan bu amansız düşmen belki bizleri de etkileyebilir. Bir an önce bu hastalığın dünya üzerinden çıkıp gitmesini istiyoruz. Bunun için bol bol dua ediyoruz.

Önemli olan sektörel bazda iş yapmak değil. Dünyada çok miktarda paranız olabilir fakat sağlık her şeyden önce gelir. Bizin önceliğimizde para kazanmak değil. Önceliğimiz tüm insanlığın sağlığı ve korona gibi tehlike saçan virüslerden kurtulmak.” şeklinde konuştular.
Haber: Velat UYGUR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA