Kültür Elçileri Derneği, Siirt Çekimlerini Tamamladı: İstanbul’da Yeni Hedefler Masada

26 Temmuz 2025 - 18:21 'de eklendi ve 93.952 kez görüntülendi.
resim

BASIN BÜLTENİ
KÜLTÜR ELÇİLERİ DERNEĞİ’NDEN SİİRT’TE KÜLTÜR VE SANAT ATAĞI
Belgesel çekimleri tamamlandı, İstanbul’da istişare toplantısı yapıldı

Kültürel değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla faaliyet gösteren Kültür Elçileri Derneği, Türkiye genelinde yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Dernek Genel Başkanı Vadullah Taş öncülüğünde Siirt’te gerçekleştirilen kültür ve sanat temalı belgesel çekimlerinin tamamlandığı bildirildi. Projenin ardından İstanbul’da düzenlenen istişare toplantısı, kültür ve sanat camiasından önemli isimleri bir araya getirdi.

Vadullah Taş: “Türkiye’nin dört bir yanında kültür seferberliği başlattık”

Toplantıda konuşan Kültür Elçileri Derneği Genel Başkanı Vadullah Taş, derneğin sadece İstanbul’la sınırlı kalmadığını, Anadolu’nun her köşesine uzanarak kültür ve sanata katkı sunmaya devam ettiğini belirtti. Taş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kültür Elçileri Derneği olarak İstanbul merkezli olsak da ülkemizin dört bir yanına dokunuyoruz. Siirt’te gerçekleştirdiğimiz kültürel ve sanatsal belgesel çekimleri tamamlandı. Bu belgesel, hem bölge halkının kültürel mirasını ortaya koyuyor hem de Türkiye’nin zenginliğini yansıtıyor. Amacımız; yerel değerleri tanıtmak, kültürel belleği canlı tutmak ve bu toprakların hikâyelerini görünür kılmak.”

Belgesel çalışmaları ve yeni projeler masaya yatırıldı

İstanbul’da düzenlenen istişare toplantısında, tamamlanan belgesel projesi detaylı olarak ele alınırken; derneğin önümüzdeki dönemde yürüteceği kültürel faaliyetler, belgesel dizileri ve etkinlik takvimi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Küçükköy Has durum kanatçısıda Buluştular
Toplantıya katılan isimler:
1. Kültür Elçileri Derneği Genel Başkanı Vadullah Taş
2. Sanatçı Necati Işıktan
3. Yapımcı Mehmet Sütşurup
4. Sanatçı Siirtli Özkan
5. iş insanı Müfit Kılıç
6. sanatçı Orman Berzan
7. iş insanı Sinan Aslan
8. Sanatçı Ercan Kızılkaya
9. gazeteci Şakir Erol
10. İstanbul Bayrampaşa İŞKUR Müdürü Abdülaziz Özer
11. AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Güven Ildırım
12. Yönetmen Murat Uygur

Katılımcılar, kültür ve sanatın toplumları birleştiren ortak değer olduğuna dikkat çekerek, bu tür projelerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni hedef: Türkiye’nin dört bir yanına yayılmak

Kültür Elçileri Derneği, önümüzdeki aylarda Türkiye’nin farklı illerinde yeni kültürel belgesel ve etkinlik projeleri başlatmayı hedefliyor. Dernek, geçmişten bugüne taşınan değerleri kayıt altına alarak, geleceğe güçlü bir kültürel hafıza bırakmayı amaçlıyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.