SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

MEM Müdürü Yapıcıer’den hayırseverlere çağrı

MEM Müdürü Yapıcıer’den hayırseverlere çağrı
Bu haber 20 Ekim 2020 - 10:20 'de eklendi. 81.803 kez görüntülendi.

Şanlıurfa Valiliği Kordonesinde yayın yapan Barış Pınarı FM’e konuk olan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer hayırsever is adamlarına seslendi öğrencilere tablet dağıtılması noktasında destek istedi.
Şanlıurfa Valiliği Kordonesinde yayın yapan Barış Pınarı FM’de Arif Faraç’ın sorularını cevaplayan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, pandemi dönemi ve öğrencilere yapılacak olan Tablet ve leptop yardımına kadar birçok konuya açıklık getirdi.
Pandemi sürecinde eğitim kademeli olarak başladı süreç hakkında alınan önlemler sonucu yüz yüze eğitim 21 Eylül tarihinde okul öncesi ve bir sınıflarda haftada bir gün olmak üzere başladığını söyleyen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Kademeli olarak 12 Ekim’de tüm ilkokullarda ortaokul 8 sınıf hazırlık sınıfları ile 12. Sınıflarda eğitim öğretim başladı okul öncesi öğrencileri haftanın 5 günü diğer sınıf düzeyindeki öğrenciler ise haftanın 2 günü seyreltilmiş şekilde okula devam edeceklerinin altını çizdi.
Müdür Yapıcıer, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Ayrıca kırsal kesimlerde köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde tüm ilkokul ve ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında haftanın 5 günü tüm sınıf kademelerinde eğitim öğretim yapılmaktadır. Dersler 30 dakika 10 dakika teneffüs şeklinde uygulanacaktır. Bu yıl malum bakanlık illerin başarı sıralamasını paylaştı.
Öğrencilerin başarısını arttırmak amacıyla aralıklı değerlendirme yapıyoruz değerlendirmelerin takibini ve analizlerini yaparak eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz öğrencilerin başarısını yükseltmek sınav ile ilgili kaygılarını ortadan kaldırmak aile iletişimindeki aksaklıkları gidermeye yardımcı olma sosyal alanda başarıyı yakalamaları na yardımcı olma sosyal etkinlikleri katılımlarını sağlama meslek seçimi ve zaman yönetimi konularında rehber öğretmenlerimizi süreçte etkin olmasını istiyoruz.
İlimizde akademik başarıyı arttırmak için 2019 2020 eğitim öğretim yılında bir sınıf hariç temel eğitim Kurumları’mızdaki bütün sınıf düzeylerine yönelik okuma yazma ve temel matematik becerilerinin tespiti ve geliştirilmesi projesi uygulanmıştır bu yılda akademik başarıların İzlenmesi ve değerlendirilmesi projesi hazırlanmış ancak uzaktan eğitim sürecindeki uygulanabilirliği konusunda bir kısım tereddütler olduğundan değerlendirme süreci devam etmektedir” dedi.

İhtiyaç sahibi öğrencilere leptop ve tablet dağıtımı yapılacak
Şanlıurfa Valiliği Kordonesinde yayın yapan Barış Pınarı FM’e konuk olan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer hayırsever is adamlarına seslendi öğrencilere tablet dağıtılması noktasında destek istedi.
Yapıcıer Çağrısında ihtiyaç sahibi olan ve EBA’ya erişim noktasında sıkıntı yaşayan öğrencilerin olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “Öğrencilerimiz pandemi nedeniyle evlerinde EBA’ya girerek derslerden geri kalmamaya çalışıyorlar. Buna ek olarak birçok öğrencimizin bu konuda sıkıntılar yaşadığını görmekteyiz.
Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik başlatılan kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin derslere katılımlarını sağlamak için ücretsiz tablet ve leptop dağıtımına başlayacağız. Bu konuda Şanlıurfa’da da bulunan hayırsever iş adamlarımızdan da kampanyaya destek bekliyoruz.
İlimizde salgın sürecince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA’ya erişimine sağlamak için 241 noktayı EBA destek noktası olarak belirledik bunların 3 tanesi mobil EBA destek aracıdır bu sayı 350’ye çıkarıp ilimizde tüm öğrencilerimize ulaşmak istiyoruz.
Milli eğitim bakanlığımızca dijital araç gereçler bilgisayar ve tablet dağıtımda belirlenen kriterler şunlardır ailenin gelir düzeyi okul çağındaki kardeş sayısı öğrencinin akademik başarı durumu Eva destek noktalarına erişim durumu
Öğrenciler zorlu süreçte çok ihmal edildi. Bu çocukların psikolojik ve sosyal yönden desteklenmesi gerekiyor. Aynı zamanda okul döneminde özlemiş oldukları okul sıralarına dönmeleri gerekiyor. Bu noktada da bu sürecin başından beri sayın valimizin liderliğinde çok mesafe kat ettik.
Özellikle sınırımızın yanı başında Ulaşmamız gereken okullarımızın hemen hemen hepsine ulaştık. Bu çocukların hepsini okullaştırdık. 40 bine yakın öğrencimiz okullarda eğitim ve öğretime devam ediyorlar. Bununla ilgili milyonlarca kitap sevkiyatı gerçekleştirdik.
Sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum. Onların da destekleriyle bizim milli eğitim bakanlığı olarak bizim oradaki çocuklarımıza desteğimizle birlikte orda bulunan okulların şu an yeniden tamir ve inşası ve yanı sıra çocukların daha hijyenik ortamlarda eğitim görmeleri için aynı zamanda okullarımızın alt ve üst yapılarının yapılması konusunda çok ciddi çalışmalar yaptık.” şeklinde konuştu.
Haber: Bülent KARACA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA