SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili Açıklama
Bu haber 05 Mayıs 2020 - 18:09 'de eklendi. 356.853 kez görüntülendi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili “O kadar çok senaryo var ki elimizde, bunu belirleyecek olan sağlık koşulları” açıklamasını yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

LGS kapsamında 20 Haziran’daki merkezi sınava ilişkin soru üzerine Selçuk, dün konuyla ilgili gereken tüm teknik açıklamaların yapıldığını hatırlattı.

Selçuk, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, çocukların bu yıl kendi okullarında sınava gireceğini, sınava giriş belgeleriyle ilgili işlemlerin e-okul üzerinden gerçekleştirilebileceğini, kimliklerde fotoğraf şartını da bu sene kaldırdıklarını dile getirdi.

“45 dakikalık arada öğretmenlerin gözetiminde olmalarını istiyoruz”

Sınavın iki oturumu arasındaki 45 dakikalık süreçte çocukların öğretmenlerin nezaretinde, sosyal mesafeye dikkat edilerek bahçede dinlenebileceğini söyleyen Selçuk, şunları anlattı:

“Velilerimizden de bir beklentimiz var; okul bahçeleri sıkışık olacağı için çocuklarımızın rahat etmesi açısından velilerimizin okul bahçesinin dışında beklemelerini isteyeceğiz. Velilerimiz, sınavın tamamı sonuçlanana kadar okul bahçesinde olmayacaklar. Çünkü sosyal mesafeyi korumak diye bir şart söz konusu olduğunda, muhakkak surette çocuklarımızın lehine düşünmemiz lazım. Yani önce çocukların sağlığı deyip, onlar için gerekli tedbirleri aldığımızdan emin olduktan sonra gerekeni yapmak durumundayız. Bu anlamda 45 dakika arada da çocuklarımızın bahçede, sadece öğretmenlerimizle birlikte onların gözetiminde olmalarını istiyoruz.”

“Planlamaları Bilim Kurulu ile gözden geçirmemiz gerekiyor”

Okulların daha önce olduğu gibi LGS öncesinde de temizlenip dezenfekte edileceğini, çocuklar için dezenfektan ve ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin de sınıflarda hazır bulundurulacağını vurgulayan Bakan Selçuk, “Rehber öğretmenlerimiz bu kez çok daha aktif olarak görev alacaklar. Hem velilerimizden soruları ve ihtiyaçları ile ilgili konularda yardımcı olacaklar hem de çocuklarımıza yönelik destek olacaklar” dedi.

Bilim Kurulunun önerilerini dikkate alarak, “hangi sınıfta kaç öğrenci olmalı, ne şekilde oturmaları gerekir” noktasında birtakım modeller geliştirildiğini, “kaç okul, kaç derslik var” gibi hesaplamaların yapıldığını belirten Selçuk, “Çocuklarımızın ne şekilde otururlarsa çok daha sağlıklı olacakları konusunda da planlamalar yaptık. Ancak bu planlamaları Bilim Kurulu ile de gözden geçirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde de bu çalışmaların yapılacağını ifade edebilirim” dedi.

“Her öğrencimize maske dağıtımı yapacağız”
kaynak:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA