Muğla’da Yangın Nedeniyle Bazı Köyler Boşaltılıyor

30 Temmuz 2021 - 11:59 'de eklendi ve 18.994 kez görüntülendi.
resim

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yangın sıçrama tehlikesine karşın bazı köy ve mahalleler geçici süreliğine tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangında büyük maddi hasar oluşurken ormandaki yaban hayvanları telef oldu.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde çıktıktan sonra Fethiye’ye sıçrayan orman yangını uzun süre devam etti.Ekiplerin gece gündüz müdahalesiyle tamamen söndürülen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 400 hektarlık alanda etkili olan yangında bir mezarlık zarar gördü, bazı yaban hayvanları da telef oldu. Ahır ve ev bölümleri yangından etkilendi. İnsanlar can güvenliği gerekçesiyle geçici olarak evlerinden uzaklaştı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından vatandaşlar evlerine dönmeye başladı.

Türkiye’de aynı anda çok sayıda ilde görülen orman yangınlarında terör şüphesi üzerinde duruluyor. Son yıllardaki operasyonlarla sıkışan PKK/YPG/PDY/FETÖ gibi örgütlerle birlikte bazı art niyetli ülkelerin desteğini alan teröristlerin ormanları yaktığı kabul ediliyor.

Son olarak 2 terörist ormanları yakmak için tespit çalışması yaparken suç üstü yakalandı. Soruşturma sürüyor.

Öte yandan, yangın nedeniyle oluşan maddi kayıplarla ilgili devletimizin başlattığı zarar tespit çalışmaları sürüyor. Devlet-Millet el ele felaketin atlatılacağı belirtiliyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.