SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

NATO’dan Rusya’ya uyarı: Ukrayna topraklarından askerlerini çekmeli

NATO’dan Rusya’ya uyarı: Ukrayna topraklarından askerlerini çekmeli
Bu haber 13 Nisan 2021 - 13:23 'de eklendi. 435.493 kez görüntülendi.

Stoltenberg, Ukrayna ve Rusya arasında yaşananlarla ilgili konuşarak “Sınırdaki gelişmelerden çok endişeliyiz. Rusya Ukrayna topraklarından askerlerini çekmeli” ifadelerinde bulundu.

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim tırmanırken, ABD‘ye ait iki savaş gemisinin Türkiye‘ye haber vererek Boğazlar’dan Karadeniz’e geçeceğini açıklaması bölgede tansiyonu daha da yükseltti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya‘nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını derhal sonlandırması gerektiğini söyleyerek, “Sınırdaki gelişmelerden dolayı çok endişeliyiz, Rusya Ukrayna topraklarından askerlerini çekmeli” ifadelerine yer verdi.

Sınırı hattında gerilim tırmanıyor! NATO'dan Rusya'ya uyarı: Ukrayna topraklarından askerlerini çekmeli

NE OLMUŞTU?Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart’ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya’nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti. Rusya ise buna karşılık, sevkiyatın ülke sınırları içerisinde olduğunu ve kimse için tehdit oluşturmadığını bildirmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatından (AGİT) oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020’den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı. Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014’ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK

K

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA