SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Otomotiv sektörünün en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz’

Otomotiv sektörünün en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz’
Bu haber 16 Mart 2021 - 18:13 'de eklendi. 45.609 kez görüntülendi.

“Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı”nda 2 milyar Euro’luk yeni yatırımın ayrıntıları paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi küresel rekabette ileriye taşımada önemli bir adım daha atmış olacağız. Ford Otosan 2 milyar yatırım planını açıklamıştı. Biz de proje bazlı devlet kapsamına alarak gereken her türlü desteği verdik.

Erdoğan, Ford Otosan’ın yatırımı ile doğrudan 3 bin, dolaylı 15 bin istihdam sağlanacağını kaydetti. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç da “2 milyar Euro’luk Türk otomotiv sektörünün bugüne kadarki en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz.

Yeni yatırımımızla Kocaeli fabrikamız, Türkiye’nin batarya dahil ilk ve tek elektrikli araç entegre üretim tesisi haline gelecek” diye konuştu. Ford’un ‘Yeni Nesil Transit Custom’ ailesinin dizel ve şarj edilebilir, hibrit elektrikli PHEV versiyonları ile tam elektrikli versiyonu 2023 yılı ortası itibarıyla kademeli olarak seri üretime hazır hale gelecek ve müşterilere sunulacak. Ayrıca, Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı kapsamında da Yeni nesil Volkswagen 1 tonluk ticari araç modeli Ford Otosan tarafından Türkiye’de üretilecek

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley ; “Ford ve Türkiye arasındaki ilişkinin temelleri neredeyse 100 yıl öncesine dayanıyor. Bugün geldiğimiz noktada Ford Otosan, Türk otomotiv sektörünün öncü şirketi ve global otomotiv endüstrisinin en başarılı ve köklü ortak girişimlerinden biri olmaya devam ediyor. Ford olarak, Koç Topluluğu ile ortak girişimimiz Ford Otosan ile bugüne kadar Türkiye’de başardıklarımızdan gurur duyuyoruz. Bundan sonrasında da bu başarılara yenisini eklemeye hazırız” diye konuştu.

KAYNAK

L

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA