SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

ÖZHAN KARCI “SEVENLER KAYBETMEZ” ADLI KİTABINI ANLATIYOR.

ÖZHAN KARCI “SEVENLER KAYBETMEZ” ADLI KİTABINI ANLATIYOR.
Bu haber 08 Ocak 2021 - 9:33 'de eklendi. 234.954 kez görüntülendi.

Başarılı yazar Özhan Karcı’nın “Sevenler Kaybetmez” adlı ikinci kitabı, geçtiğimiz kasım ayında raflarda yerini aldı. Karcı Akis Kitap etiketiyle edebiyat dünyasına kazandırılan eserine dair şunları söyledi:
“Sevenler Kaybetmez” benim ikinci kitabım. İlk kitabım Ay Işığı’ndan biraz daha farklı; çünkü “Sevenler Kaybetmez” daha çok deneme türündeki yazılardan oluşuyor. Bunun yanında da benim vazgeçilmezim olan şiirlerle bu yazıları desteklemeye çalıştım.
Sevenler Kaybetmez’i yazarken aslında okuyan herkesin gönlüne dokunmaya ve içinde biriktirdiği duygulara tercüman olmaya çalıştım. Sevenler Kaybetmez’i okuyan veya okumayan herkesten bir şeyler saklı. Bu yüzden okuyucuların kendine ait bir şeyler bulabileceklerine inanıyorum; çünkü hepimizin saklı duyguları, kendimize bile itiraf edemediğimiz acıları, keşkeleri elbette vardır. Ben, bu kitapta bunlara değinmeye çalıştım. Yaşanmış, yaşanabilecek olaylardan örnekler vererek “Ben, bunları yaşasam neler hissederdim?” diye düşünerek ve bazı yerlerde de yaşadığım olaylara değinerek kaleme aldım.
Kitabın ismi, bana göre bir şeyleri özetliyor gibi. Ben, insan ne yaşarsa yaşasın, kaybetmediğini düşünüyorum; ama bunun için gerçekten sevmek gerek, bu sevgiyi önce kendimize göstereceğiz; çünkü kendisine sevgisi ve saygısı olmayan bir insana karşısındaki kişi ne kadar sevgi gösterebilir ki… Sevse de bu duruma alışık olamayan bir insan, bunu nasıl fark edebilir ki… Buna alışabilmek için önce kendimizi seveceğiz, daha sonra bizi seven kişileri daha iyi anlayıp hissedebileceğiz ve biz de böylelikle karşımızdaki kişilere olan sevgimizi daha iyi hissettireceğiz.
“Belki çok üzüldük, reddedildik, canımız yandı, çok ağladık, darmadağın olduk; ama kaybetmedik. Zor olsa da toparlanmasını bildik, keşkelere sığınmanın bir faydasının olmadığını da zamanla anladık. Kaybettiğimizi de düşündük ama; yanlış, biz kaybetmedik. Biz kazandık, en güzelini yaptık, hep sevdik, sevdayı gönlümüzde hissettik. Bu, o kadar güzel bir duygu, o kadar hoş bir şey ki anlatılmaz. Bizi üzenler var ya, işte onlar kaybetti. Bizi üzdükleri için değil; sevdayı gönüllerinde hissedemedikleri için, bencil oldukları için, biz demekten uzak durdukları için… O yüzden kaybettiğimizi düşünmek yok; çünkü sevdayı gönlünde en güzel şekilde büyüttükçe sevenler, asla kaybetmez!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA