SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mehmet Altun “Korona süreci çalışanlarımızı etkiledi”

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mehmet Altun “Korona süreci çalışanlarımızı etkiledi”
Bu haber 23 Haziran 2020 - 19:07 'de eklendi. 97.634 kez görüntülendi.

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mehmet Altun, korona virüs sürecinin tüm esnaf camiasını olduğu gibi bakkal esnaflarını ve çalışanlarını etkilediğini söyledi.
Dünya genelinde etkisini sürdüren korona virüs Şanlıurfalı esnafları da büyük ölçüde etkiledi. 2 aydan uzun bir süre kepenk kapatmak zorunda kalan esnaflar ve aynı zamanda çalışanlar, yaşanan bu olumsuz durumdan nasibini aldılar.
Özellikle okul kantincileri ve çalışanlarının bu süreçte büyük bir mağduriyet yaşadığını dile getiren Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mehmet Altun, bu süreçte özellikle büyükşehir ve ilçe belediyelerinin esnaf ve çalışanlarına destek olduklarının altını çizdi.
Çeşitli gıda, temizlik ve maddi yardımların yapıldığını aktaran Başkan Altun, bu süreçte odaya bağlı esnaf ve çalışanlarına destek olunduğunu belirterek şöyle konuştu; “Şubat ve mart ayından beri gerek dünyada olsun gerekse Türkiye de olsun adına korona dedikleri bir virüsten dolayı bütün esnaf camiası mağdur oldu.
Dünya mağdur oldu ama en fazla mağdur olan kesi ise esnaf kesimi oldu. Bu süre içerisinde Dükkânı kapananlar oldu kirasını veremeyenler oldu bir hassa bize kayıtlı olan kantinci üyelerimiz okulların tatil olması nedeniyle hem Kantinciler hem de kantincinin yanında çalışan personeller önemli ölçülerde mağdur olurlar.
Bu süreçte bu mağduriyetlerin giderilmesi için başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere Karaköprü Haliliye ilçe belediye belediyelerimiz imkanları ölçüsünde bu üyelerimize ve kantincilerimiz ve yanlarında çalışan personellere gerek gıda yardımı olsun gerek nakdi yardım olsun kısmen de olsa Sağ olsunlar bize yardımcı oldular.
Bu virüsün en önemli ihtiyaçlarından birisi maske olmazsa olmazı, sağ olsunlar maske konusunda da Büyükşehir belediyemiz her zaman esnafın yanında oldu. Buradan Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum.
Bir an önce Rabbimden diliyorum. Bu virüs ülkemizden kaldırsın. İnsanların üzerinde kaldırsın. Aslında virüsten korunmak o kadar zor değil. Sadece hijyen ve temizlik kurallarına uyarak bu illetten uzak durmak mümkün.”
Sosyal aktiviteleri erteledik
Korona süreci nedeniyle oda olarak birçok sosyal aktiviteyi engellemek zorunda kaldıklarını belirten Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mehmet Altun, ilerleyen zamanlarda bu aktiviteleri gerçekleştirmeyi sosyal kurallara uyarak planladıklarının altını çizdi.
Başkan Altun; “Yeni normal süreçte o da olarak esnaflarımız için şu anda henüz beklemedeyiz. İcraat yapmaya toplumsal aktiviteler yapmaya çekiniyoruz. İlk olarak perşembe günü Kızılay ile birlikte kan bağışı yapmayı düşünüyorduk. Fakat bu süreç nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Yanı sıra büyükşehir belediyemiz ile birlikte üyelerimize yönelik bir takoran vadisi gezisi düzenlemeyi düşündük. Fakat ne yazık ki bunu da gerçekleştirememenin üzüntüsü içerisindeyiz.
Tek beklentimiz alınan tedbirler ve özellikle vatandaşlarımızın da riayet göstermesi ile birlikte kısa sürede bu illet hastalığı yeneriz ve eski normal günlerimize bir an önce kavuşuruz. Üyelerimiz ile birlikte birçok sosyal çalışmada bir araya geliriz.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA