SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Şanlıurfa’da Pazaryeri Mahşer Alanı Gibi!

Şanlıurfa’da Pazaryeri Mahşer Alanı Gibi!
Bu haber 24 Aralık 2020 - 15:33 'de eklendi. 365.479 kez görüntülendi.

Haber: İbrahim UYGUR

Uzmanların her defasında uyarılarına ve ikazlarına rağmen Pazar yerlerindeki mahşeri kalabalıklar her geçen gün artıyor. Kolluk kuvvetleri ise etkisiz kalıyor.

Şanlıurfa’da kurulan Pazar yerinde vatandaşlar adeta koronasız günlerden kalma görüntü sergilediler. Vatandaşların Pazar yerlerinde sosyal mesafe maske ve hijyen kurallarını hiçe sayarak alışveriş yapmaları objektiflerimizi yansıdı.
Koronavirüs’ün tehlike boyutlarını umursamayan vatandaşlar, Pazar yerlerindeki alışverişlerine birde küçük yaştaki çocuklarıyla gelmesi ise büyük tepkilere neden oldu. Kolluk kuvvetlerinin tüm uyarılarına rağmen alışverişlerine devam eden vatandaşların rahat tavırları ise olayın ciddiyetinin ne denli anlaşılmadığını gözler önüne serdi.
Hafta sonu uygulanması beklenen yasak öncesinde Pazar yerlerinde alışverişlerini tamamlayarak evlerine dönmek istediklerini belirten vatandaşlar, yasak günlerinde evden çıkamayacak olmalarının kendileri için bir dezavantaj olduğunu Pazar yerlerinde ise alışveriş yaparak evde daha rahat vakit geçirmek istediklerini belirttiler.
Duyarlı vatandaşlar, Koronavirüs’ün yayılma hızının artmasına neden olan Pazar yerlerinin ve benzeri alanların kontrollü bir şekilde bir süre sonlandırılması ve tehlikenin azalmasıyla birlikte yine faaliyete geçerek hizmet vermesi gerektiğini söyleyerek, il hıfzıssıhha kurullarının konu hakkında gerekli önlemleri alması için harekete geçmeleri gerektiğinin altını çizdiler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA