SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Urfa’nın en büyük problemi düzensiz araç parkları!

Urfa’nın en büyük problemi düzensiz araç parkları!
Bu haber 18 Aralık 2020 - 13:01 'de eklendi. 182.562 kez görüntülendi.

Haber: İbrahim UYGUR

Vatandaşlar soruyor? Şanlıurfa’da araç ve yaya trafiğinin aksamasının en büyük nedenlerinden bir tanesi olan düzensiz araç trafikleri ne zaman son bulacak.
Ülke genelinde birçok ile yaşanan düzensiz araç parkları Şanlıurfa genelinde oldukça sık yaşanmakta. Özellikle şehrin en işlek ve en sık kullanılan caddelerinde oluşan düzensiz parklar yaya ve araç trafiğini daha olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor.
Çarşı merkezi olarak bilinen ve sıkça kullanılan on iki Eylül Caddesi, yıldız meydanı, Haşimiye ve köprübaşı yol güzergâhında oluşan düzensiz parklar nedeniyle vatandaşların ulaşımlarda sıkıntılar çekmesine neden oluyor.
Konu hakkında whatsapp ihbar hattımız aracılığıyla tepkilerini dile getiren duyarlı vatandaşlar, vatandaşların iki adımlık yol diye tabir ettikleri en kısa mesafelere bile araçlarıyla gidip geldikleri ve özellikle pandemininde başlamasıyla birlikte vatandaşların daha sık bir şekilde araçlarını kullanmaya ve şehrin trafiğini olumsuz etkilemeye başladıklarını söylediler.
Şanlıurfa’da araç ve yaya trafiğinin aksamasının en büyük nedenlerinden bir tanesi olan düzensiz araç trafikleri ne zaman son bulacağını merak ettiklerini belirten vatandaşlar; “Şanlıurfa, Genel nüfusu 2 buçuk milyona dayanan ve bunun bir milyondan fazlasının il ve merkez ilçelerinde ikamet eden vatandaşlar oluşturmakta.
Nüfusun artış göstermesiyle birlikte araç sayıları da buna paralel olarak artış göstermekte. Fakat ne yazık ki şehrimiz halen eski dar caddelere sahip ve bu caddelerde trafik akışının daha rahat bir şekilde sağlanması için herhangi bir çalışma yapılmamakta. Buna ek olarak ne yazık ki insanlarımız da bu duruma gerekli anlayışı göstermemekte.
İhtiyaçlar her defasında artmakta ve şehrimizin ne alt nede üst yapısı bunu karşılayamamakta. Özellikle düzensiz parklar nedeniyle yaya ve araç trafikleri olumsuz etkilenmekte. Çarşı merkezi olarak adlandırılan bölgelerde küçük bir aracın düzensiz park etmesi bile şehir içi toplu taşıma araçlarının yol güzergahlarında ilerleyememelerine neden olmakta. Bu durum ise trafik akışının büyük ölçüde aksamasına neden oluyor.
Özellikle düzensiz parkların bir an önce son bulması için yetkili mercilerin harekete geçmesi gerekiyor. Mutlaka bu sorunu çözülmesi lazım, bunu çözebilmenin en büyük yolu ise düzensiz parkları ortadan kaldırmaktan geçiyor. Eğer belirtilen güzergahlarda düzensiz araç parkları önlenirse saymış olduğumuz sorunların birçoğu ortadan kalkar ve şehir az da olsa rahatlamış olur” şeklindeki görüşlerini sergilediler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA