SON DAKİKA

Kanal 7 Haber

Sosyal Mesafe Umursamazlığı

Sosyal Mesafe Umursamazlığı
Bu haber 24 Haziran 2020 - 18:09 'de eklendi. 87.569 kez görüntülendi.

Korona virüs tedbirleri çerçevesinde yetkililerin defalarca uyarmasına rağmen, Balıklıgöl’ü ziyaret eden vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarını hiçe saymaları dikkatlerden kaçmıyor.
Korona virüs tedbirleri konusunda alınan tedbirlere uymayan vatandaşlar, virüs yayılımını hızlandırıyor. Yetkililerin uyarlar konusundaki ciddiyetlerini adeta hiçe sayan vatandaşlar Balıklıgöl ziyaretleri sırasında bu kurallara uymamaları objektiflerimizden kaçmadı.


Yerli turistlerin yanı sıra Şanlıurfalı vatandaşların Balıklıgöl ziyaretlerinde aileleriyle birlikte bölgede geziler yaparken sosyal mesafe kurallarını adeta hiçe saymaları bu duruma şahit olan duyarlı vatandaşları adeta hayrete düşürüyor.
Duruma tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kurallarını hiçe sayan vatandaşların korona virüsün yayılmasında büyük rol aldıklarına dikkat çekerek: “Korona hafife alına bilinecek sıradan bir konu değil.
Bu virüsün şakası yok. Sonucu şiddetli ve acılı bir ölüm oluyor. Kimisi taşıyıcı olabiliyor, kimisi ise hastalığı kapmasıyla birlikte yoğun bakım ünitesinde gözlerini açıyor. Kısacası bu virüs tüm dünyayı tehdit eden e acıması olmayan bir hastalık.


Balıklıgöl kutsal ve manevi havası oldukça güçlü bir mekân. Bu alanı çok sayıda insan ziyaret ediyor. Fakat ne yazık ki sağlık bilim kurulu tarafından yapılan sosyal mesafe ve maske uyarıları adeta bu alana hiç uğramamış gibi. İnsanlar çok duyarsız. Kendi sağlıklarını düşünmedikleri gibi çevrelerinde bulunan inşalarında sağlıklarını tehlikeye atabiliyorlar.
Yetkililerin bu konuda bir an önce Balıklıgöl başta olmak üzere Şanlıurfa genelinde bulunan ve insan yoğunluğunun yaşandığı tüm alanlarda sıkı denetimler yaparak kuralları hiçe sayanlar hakkında cezai işlem gerçekleştirmeli. Aksi takdirde korona virüsün önüne geçmek neredeyse imkansız bir hal alır” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA